ULTRAZVUČNI OVLAŽIVAČ B 2 E

3-u-1 ovlaživač sa aromatičnim difuzorom, integrisanim ugljeničnim filterom i LED ekranom u boji vlažnosti u prostoriji

Dopunite svoje zdravlje i blagostanje svakim dahom
Dobar kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru nije ni luksuz ni datost – ali je neophodan za zdrav život. Zato poverite poboljšanje kvaliteta vazduha 3-u-1 ovlaživaču B 2 E i svakim dahom osetite koliko dobar vazduh u zatvorenom prostoru može biti koristan. Priuštite sebi i svojim najmilijima velnes tretman 24/7 – radi svog zdravlja.

Kakav uticaj ima suviše suv vazduh u zatvorenom prostoru na naše blagostanje?
Da li se osećamo prijatno u svojoj koži, da li smo koncentrisani i produktivni na poslu ili spavamo tokom noći u velikoj meri zavisi od vazduha u prostoriji oko nas. Jedan od najvažnijih faktora za naše fizičko blagostanje je relativna vlažnost. Previše suv vazduh u zatvorenom prostoru, koji obično udišemo u jesen ili zimu kada se pojača grejanje, može da izazove iritaciju sluzokože i respiratorna oboljenja kao što su kašalj i curenje iz nosa. Koža se suši i kosa postaje lomljiva.

S druge strane, optimalno vlažan vazduh – u rasponu od 40 do 60% – bukvalno omogućava telu da napreduje. Povećava se apsorpcija kiseonika, sluzokože, koje su važne za imunološku odbranu, ostaju vlažne, a odbrambeni sistem tela je ojačan da odbije patogene viruse, bakterije i druge klice.

Upravo tu dolazi mat crni dizajnerski ovlaživač vazduha B 2 E sa svojim kombinovanim poboljšanjem vazduha u prostoriji: ovlaživanje vazduha, prečišćavanje vazduha (ugljenični filter za vazduh) i aromatizacija mirisa – i istovremeno impresionira svojim modernim oblikom kao vizuelno privlačnim hvatanje za oči u sobi.

Dišite zdraviji vazduh u zatvorenom prostoru 13 sati – sa samo 4 litra čiste vode iz slavine
I ovako se radi! Voda iz česme napunjena u rezervoar za vodu od 4 litara pretvara se u osvežavajuću raspršenu maglu pomoću ultrazvuka i distribuira po prostoriji preko mlaznice za maglu. Tri podesiva nivoa zamagljivanja uključujući automatski rad kontrolisan higrostatom omogućavaju da vlaženje vazduha u prostoriji traje do 13 sati. Sa svojim moćnim nebulizacionim učinkom do 7,2 litara dnevno, dizajnerski ovlaživač vazduha B 2 E preporučuje se za upotrebu tokom cele godine u modernim životnim sredinama, u kancelarijama, lekarskim ordinacijama, terapijskim ustanovama, dnevnim boravcima i drugim uporedivim okruženjima sa veličinama soba od do 30 m² ili 75 m³.

LED ekran u boji za dobar osećaj
Vizuelno privlačno LED osvetljenje u prednjem indikatoru nivoa napunjenosti rezervoara za vodu, koje se menja u zavisnosti od trenutne vlažnosti u prostoriji, čini inače nevidljivu vlažnost vidljivom.

Narandžasta: niska vlažnost (< 40%)

Ljubičasta: Optimalna vlažnost (40-65%)

Plava: visoka vlažnost (>65%)

Povećanje vlažnosti na 50% smanjuje rizik od prenošenja virusa
Specijalisti su procenili rezultate istraživanja o otpornosti virusa (npr. SARS-CoV, MERS-CoV ili SARS-CoV-2 (Covid-19), gripa) i vlažnosti. Pokazalo se da vlažnost vazduha ozbiljno utiče na infektivnost kapljica klica. Suv vazduh u prostoriji sa relativnom vlažnošću manjom od 40% omogućava da se sitne kapljice koje su kontaminirane virusima gripa ili prehlade osuše. Kao rezultat toga, patogeni se čuvaju i ostaju zarazni veoma dugo. U optimalnom opsegu od 40 do 60% relativne vlažnosti, aerosoli se skupljaju samo do te mere da se koncentracija soli u jezgru aerosola povećava tako da klice i mikroorganizmi koji se nalaze u njima ubijaju. Rizik od zaraze virusima gripa i prehlade je ovde minimiziran.

Specijalisti ističu da rizik od infekcije možemo smanjiti povećanjem vlažnosti u zgradama. Povećanje vlažnosti vazduha kroz vlaženje na oko 50% dovodi do smanjenja rizika od prenosa. Pored toga, vlažni vazduh poboljšava odbranu tela efikasnijim čišćenjem respiratornog trakta i podsticanjem imunološke odbrane. U savremenim zgradama sa čvrstim omotačem zgrade, sistemima centralnog grejanja i ventilacije, ove granične vrednosti se često ne mogu poštovati u svakodnevnom životu bez aktivnog ovlaživanja vazduha. Međutim, ovde može pomoći uređaj sa funkcijom ovlaživanja vazduha.

Zdrav vazduh, po želji, sa umirujućim aromama
B 2 E ima uklonjivi difuzor mirisnog ulja za dodatnu aromatizaciju vazduha u prostoriji. Nekoliko kapi esencijalnog ulja dovoljno je da stvori umirujuću klimu u prostoriji. Kada se koristi u spavaćoj sobi, tihi B 2 E promoviše zdraviji san. U svakodnevnom životu, mirisi koji aktiviraju zdravlje mogu ublažiti stres i smanjiti unutrašnji nemir.

Uključuje sve ono što povećava blagostanje u svakodnevnom životu
Skoro 90 odsto vremena provodimo u zatvorenom prostoru, većinu kod kuće i na poslu. Zbog toga treba obratiti posebnu pažnju na kvalitet vazduha na ovim prostorima. Ovlaživač vazduha B 2 E podržava vas u tome i obezbeđuje zdraviju životnu i radnu sredinu sa svojim trostrukim poboljšanjem vazduha i nizom praktičnih funkcija udobnosti.

Automatski režim i tri intenziteta zamagljivanja sa LED osvetljenjem: U automatskom režimu koji kontroliše higrostat, B 2 E potpuno automatski i skoro nečujno reguliše intenzitet zamagljivanja, a time i vlažnost vazduha do udobnog opsega između 40 i 65%. Osvetljenost LED osvetljenja prilagođava se performansama ovlaživanja. Dok LED osvetljenje prijatno pulsira u automatskom režimu, osvetljenost se povećava ili smanjuje na nivoima od 1 do 3 u zavisnosti od učinka ovlaživanja. Ako je potrebno, LED osvetljenje se može deaktivirati pomoću prekidača za uključivanje/isključivanje.

Integrisani filter za vazduh u prostoriji: Da bi se primetno smanjili zagađivači vazduha (polen, prašina, alergeni) i neprijatni mirisi, B 2 E ima integrisan ugljeni filter za vazduh. Vazduh u prostoriji se ne samo prijatno vlaži i opciono aromatizuje, već se i trajno čisti. Čist vazduh za zdraviji život.

Posuda za mirisno ulje: Dodavanjem eteričnih ulja možete stvoriti sopstvenu oazu blagostanja. Odgovarajuće arome povećavaju vašu sposobnost koncentracije na poslu ili vam omogućavaju da uđete u režim posle posla još opušteniji kod kuće. Otkrijte razne mirise da biste stvorili pravu atmosferu.

Automatsko isključivanje kada je rezervoar za vodu prazan: LED upozorenje na displeju daje rano upozorenje o niskom nivou vode tako da se voda može ponovo napuniti na vreme. Kada se voda u rezervoaru za vodu potroši, ovlaživač B 2 E se automatski isključuje.

B 2 E čini zdraviji vazduh uočljivim i vidljivim. Vizuelno privlačno LED osvetljenje indikatora nivoa se menja u zavisnosti od vlažnosti odgovarajuće prostorije. Tri boje (narandžasta, ljubičasta i plava) pružaju informacije o tome da li je vlažnost vazduha optimalna (40-65%), preniska (< 40%) ili previsoka (> 65%).

Sa snagom raspršivanja do 7,2 litara dnevno, dizajnerski ovlaživač vazduha B 2 E preporučuje se za upotrebu tokom cele godine u dnevnim i spavaćim prostorima, dečijim i gostinjskim sobama, kao i kancelarijskim prostorima do 30 m² ili 75 m³. Tri jačine zamagljivanja koje se mogu birati i automatski rad kontrolisan higrostatom uvek obezbeđuju optimalan sadržaj vlage u vazduhu prostorije.

Uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, B 2 E impresionira svojom impresivnom izdržljivošću. Kontejner za skladištenje vode od 4 litra omogućava neprekidno ovlaživanje vazduha u prostoriji do 13 sati i stoga nadmašuje mnoge uređaje u svojoj klasi.

Priuštite sebi i svom respiratornom traktu stimulativni vellness tretman sa integrisanom aromaterapijom B 2 E. Lako dostupan difuzor mirisnog ulja pretvara samo nekoliko kapi eteričnog ulja u prijatnu mirisnu maglu koja se diskretno i umirujuće širi po prostoriji.

Za smanjenje zagađivača vazduha (polen, prašina) i neprijatnih mirisa, B 2 E ima integrisani ugljenični filter za vazduh. Na ovaj način se vazduh u prostoriji prijatno vlaži, aromatizuje i dodatno čisti. Čist vazduh za zdraviji život.

Adjust the nebulization intensity of the B 2 E to your individual needs. The intensity of the misting nozzles can be selected in three levels in order to adjust the humidification performance to suit the size of the room and the season. In automatic mode, the B 2 E controls the intensity independently.

Neka B 2 E kontroliše i kontroliše vlažnost vazduha u prostoriji. U praktičnom automatskom režimu, inteligentni higrostat potpuno automatski reguliše vlažnost do zdravog opsega. U ručnom radu, vazduh u prostoriji se može vlažiti u tri intenziteta magle. Baš kako dan i raspoloženje zahtevaju.

Punjenje i čišćenje kompaktnog B 2 E jednako je lako kao i za korišćenje. Gornji deo uređaja sa integrisanom posudom za vodu može da se ukloni sa donjeg dela samo jednim pokretom kako bi se napunio čistom vodom iz slavine ili lako očistio ispod slavine.

Da li ste znali? Kvalitet vašeg rada se povećava sa kvalitetom vazduha u zatvorenom prostoru. Ako se učinak i koncentracija na poslu smanjuju, često je odgovoran „loš vazduh“. Sprečite ovo i priuštite sebi trajno poboljšanje performansi sa B 2 E ovlaživačem.

Zdrava klima u zatvorenom prostoru štiti celu porodicu. Posebno su deca, čiji respiratorni sistem još uvek nije u potpunosti razvijen, osetljiva na patogene koji se prenose vazduhom. Ovlaživač B 2 E stvara zdraviji vazduh u zatvorenom prostoru i za disanje. Optimalno navlažen, dodatno očišćen i po želji dodatno aromatizovan.

Tehnički podaci u poređenju:

Svi ultrazvučni ovlaživači u direktnom poređenju:
Da biste mogli da pronađete tačno pravi ovlaživač za vas, imate priliku da jasno uporedite sve ultrazvučne ovlaživače iz serije BE iz Trotec-a.

Modeli koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno kliknuti.

Prednosti za praksu:

 • 3-u-1 ovlaživač sa aroma difuzorom i ugljeničnim filterom za vazduh
 • Ultrazvučna tehnologija za prijatnu klimu u zatvorenom prostoru i za poboljšanje kvaliteta vazduha
 • Integrisani difuzor mirisnog ulja za opcionu aromatizaciju vazduha u prostoriji
 • Poboljšanje vazduha u zatvorenom prostoru korišćenjem ugljeničnog filtera za vazduh
 • LED ekran u boji za dobar osećaj trenutne vlažnosti u prostoriji
 • Četiri podesiva nivoa intenziteta magle sa LED osvetljenjem
 • Do 13 sati rada zahvaljujući velikom rezervoaru za vodu
 • Automatski rad kontrolisan higrostatom sa pulsirajućim LED osvetljenjem
 • Automatsko isključivanje kada je rezervoar za vodu prazan
 • Lako se održava i jednostavno – lako se rastavlja i čisti
 • Može se koristiti sa normalnom vodom iz slavine – nije potrebna destilovana voda
 • Niska buka i ušteda energije

Optimalno vlažan vazduh u prostoriji štiti od virusa i patogenih klica
Naučne studije dokazuju dvostruki zaštitni efekat optimalno regulisanog kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru u prevenciji infekcija. Virusi koji izazivaju bolesti kao što su virus gripa ili SARS-CoV-2 oslobađaju se disanjem i govorom preko takozvanih aerosola i, ako nema dovoljno ventilacije, lebde u prostoriji do nekoliko sati. Nevidljiv, ali i dalje veoma zarazan.

Pri optimalnoj vlažnosti između 40 – 60%, virusi u vazduhu se inaktiviraju u roku od nekoliko sekundi
Infektivnost aerosola koji sadrže virus u velikoj meri zavisi od preovlađujuće vlažnosti vazduha. Ako je vazduh u prostoriji previše suv, aerosoli se skupljaju, duže lebde u vazduhu zbog svoje male težine – i neprimećeno se udišu. Optimalno vlažan vazduh, s druge strane, menja koncentraciju soli čestica aerosola tako da patogeni koje sadrže postaju bezopasni odmah po dolasku u vazduh.

Optimalno navlažene sluzokože su najbolja i najprirodnija zaštita od infekcije od patogenih klica u vazduhu
Telo nije imuno na opasnosti od virusa i bakterija. Telo ima sopstvene odbrambene mehanizme da se zaštiti od patogena u vazduhu. Sluzokože usta, nosa i grla našeg respiratornog trakta su centralna komponenta imunološke odbrane našeg tela i, kada su optimalno vlažne, pružaju visokoefikasnu zaštitu od patogena u vazduhu. S druge strane, suviše suv vazduh u zatvorenom prostoru lišava sluzokožu potrebnu vodu, tako da prethodni zaštitni sloj sluzokože postaje tvrd i infektivni patogeni mogu gotovo nesmetano da prodiru u telo.

Povećanje vlažnosti vazduha u zatvorenom prostoru na oko 50% minimizira rizik od infekcije patogenima iz vazduha u privatnom i profesionalnom okruženju.

Sa SecoSan-om, uvek najbolji kvalitet vode za prijatno vlažan vazduh u prostoriji
Konstantno sveža voda za zdrav kvalitet vazduha.
Da biste osigurali da posuda za skladištenje vode uvek automatski ostane čista kao i na dan kada je napunjena, preporučujemo SecoSan štap, koji održava vodu trajno čistom, čistom i bez klica i neprijatnih mirisa. Ono što je jedinstveno za SecoSan je njegova antimikrobno aktivna površina, koja sadrži pokretne jone srebra, koji inhibiraju bakterije i klice pri kontaktu i na taj način sprečavaju njihovo razmnožavanje. Potpuno samodozirajuće skladište SecoSan jona dokazano čuva vodu bez klica. Na ovaj način štap obezbeđuje čistu vodu do 6 meseci, čak i uz svakodnevnu promenu ili potrošnju vode.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?