KOMFORNI ODVLAŽIVAČ TTK 52 E

Spolja rezervisan, ubedljiv u pogledu unutrašnjih vrednosti

Jednostavan dizajn, lako rukovanje
i ubedljive funkcije
Gotovo je neupadljiv, a ipak TTK 52 E odvlaživač odmah impresionira svojim tehničkim karakteristikama i lakim rukovanjem.

Kao skoro svi odvlaživači u HomeComfort seriji, on ima automatsko odvlaživanje kontrolisano higrostatom, pri čemu se kompresor sam isključuje kako bi uštedio energiju čim se dostigne željena vrednost vlažnosti. Nasuprot tome, uređaj se ponovo automatski aktivira kada se prekorači vrednost vlažnosti. Željena vrednost vlažnosti se može podesiti sa ciljanim predizborom od 40, 50 i 60% RH na LED osvetljenoj kontrolnoj tabli.

Alternativno, TTK 52 E takođe može da radi u stalnom režimu, uključujući neprekidan rad bez nadzora – na primer da bi manje podrumske prostorije ili apartmani za odmor bili stalno suvi. U tu svrhu uređaj je opremljen priključkom za spoljni odvod kondenzata.

Pored toga, zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem i lampica upozorenja nivoa punjenja kada je rezervoar za vodu pun obezbeđuju povećanu bezbednost. Integrisani filter za vazduh koji se može prati garantuje mnogo dodatne higijene zahvaljujući dodatnom prečišćavanju vazduha izvlačenjem prašine ili životinjske dlake.

Nežno sušenje veša sa odvlaživačima
Pored odvlaživanja vazduha u prostoriji, odvlaživač vazduha se može praktično koristiti za sušenje veša – kao podrška ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (ili režim sušenja tekstila ili funkcija SuperDri) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem na vazduhu na otvorenom.

Odvlaživači vazduha nude prednost da se veš suši nežno, baš kao u prirodi. Boje ostaju svetle, a odeća ima duži vek trajanja nego kod konvencionalnih mašina za sušenje veša i sa znatno manjom potrošnjom energije.

Osim toga, osetljivi materijali kao što su vuna, svila ili sintetička vlakna takođe se mogu sušiti bez ikakvih briga. Za razliku od sušenja na čistom vazduhu, veš postaje mnogo mekši i udobniji za nošenje na koži.

Sušenje veša je moguće i sa odvlaživačima bez funkcije sušenja veša. Ciljna vrednost vlažnosti se tada mora podesiti prema željenoj preostaloj vlažnosti:

Suvo u ormaru: 46% relativne vlažnosti

Vlažnost peglanja: 58% relativne vlažnosti

Osušeno: 65% relativne vlažnosti

Propan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživačima vazduha
Svake godine sintetička rashladna sredstva ispuštaju u vazduh nekoliko miliona tona štetnih po životnu sredinu CO 2 (gasova staklene bašte). Stoga je upotreba alternativnih rashladnih sredstava jedan od naših najvažnijih ciljeva. Korišćenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva, ovaj odvlaživač vazduha daje vredan doprinos zaštiti klime.

Prirodno rashladno sredstvo propan (R290) je organsko jedinjenje i predstavlja ugljovodonik. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki prihvatljiv propan (R290) nema potencijal oštećenja ozona (ODP=0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP=3).

Dodatna korist za životnu sredinu: Zbog svojih odličnih termodinamičkih svojstava, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo i na taj način dodatno smanjuje vaše troškove energije.

Zdrava klima
Sa TTK 52 E iz serije HomeComfort, možete obezbediti optimalnu vlažnost i zdravu, udobnu klimu u svoja četiri zida tokom cele godine. Ne samo da je prava temperatura ključna za idealnu klimu u prostoriji, već i optimalna vlažnost. U zagrejanim dnevnim sobama vlažnost vazduha ne bi trebalo da prelazi 60%, ali u kupatilu relativna vlažnost može biti 70% ili više.

Optimalna vlažnost za zdravu klimu u zatvorenom prostoru je 50%. Vrednosti iznad ove promovišu stvaranje buđi i mogu uticati na zdravlje. Spore plesni se šire u vazduh, ulaze u respiratorni trakt i u najgorem slučaju izazivaju alergije. Disanje utiče i na vlažnost u životnom prostoru; kada izdišete, vlaga se stalno ispušta u prostoriju. Što više ljudi živi u domaćinstvu, brže se prelazi udobna granica vlažnosti.

Ovo je posebno primetno u spavaćoj sobi, na primer, gde se granica od 60% brzo prelazi noću kada je prozor zatvoren. Ovde, posebno, treba da postoji opuštajuća klima u zatvorenom prostoru; umesto toga, prekomerna vlažnost promoviše stvaranje i razmnožavanje grinja.

Kontrolna tabla sa LED osvetljenjem je jasno dizajnirana, laka za razumevanje i ima svetlo upozorenja nivoa punjenja.

Filter za vazduh koji se lako uklanja zadržava dlačice i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili isprati. TTK 52 E je takođe opremljen integrisanom fiksacijom utikača.

Rezervoar za vodu koji se može ukloniti ima kapacitet od 2,4 litra. Uređaj se automatski zaustavlja kada je rezervoar pun i signalizira to preko LED-a.

Da bi se kondenzacija mogla nesmetano odvoditi, crevo se može priključiti na zadnji deo uređaja.

TTK 52 E ima automatsko odvlaživanje koje kontroliše higrostat. Željena vrednost vlažnosti se može podesiti sa ciljanim predizborom od 40, 50 i 60% RH na LED osvetljenoj kontrolnoj tabli.

Čim se dostigne željena vrednost vlažnosti, kompresor se automatski isključuje. Ventilator radi dok je ekran uključen. Ako je ograničenje prekoračeno, uređaj se automatski aktivira.

TTK 52 E se takođe može koristiti kao unutrašnja vazdušna mašina za sušenje veša koja podržava sušenje mokrog veša u dnevnim sobama ili sobama za domaćinstvo. Ovo će ubrzati proces sušenja viseće odeće i sprečiti da se vlaga sadržana u vešu kondenzuje u prostoriju i da vremenom izazove stvaranje buđi.

U stalnom režimu rada, TTK 52 E odvlažuje vazduh u prostoriji u neprekidnom radu. Ovo je pogodno npr. B. posebno za podrume ili ostave gde postoji opasnost od pojave buđi usled prekomerne vlage. Crevo za odvod kondenzata se može priključiti tako da ne morate stalno da praznite rezervoar za vodu.

Bilo kod kuće, u kancelariji ili u spavaćoj sobi – odvlaživač vazduha TTK 52 E je veoma kompaktan i lagan uređaj u svojoj klasi performansi. Lako dostupan filter za vazduh se lako čisti i filtrira dlake kućnih ljubimaca, dlačice, puh, prašinu i sprečava prekomerni rast bakterija.

Uređaj je opremljen praktičnom, sklopivom ručkom za transport. Ovo i fiksacija utikača na poleđini TTK 52 E čine promenu lokacije posebno lakom i praktičnom.

Prednosti za praksu:

 • Automatsko odvlaživanje koje kontroliše higrostat sa predizborom ciljne vrednosti za 40, 50 ili 60% relativne vlažnosti
 • Čim se dostigne željena vrednost vlažnosti, kompresor se automatski isključuje. Ventilator radi. Ako je ograničenje prekoračeno, uređaj se automatski aktivira.
 • Lak pristup vazdušnom filteru, lak za čišćenje.
 • Filtrira životinjsku dlaku, dlačice, paperje, prašinu i sprečava rast bakterija.
 • Stalni režim
 • Lampica upozorenja nivoa kada je rezervoar za vodu pun
 • Zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem
 • Automatsko cirkulaciono odmrzavanje vazduha
  Priključak za spoljni odvod kondenzata
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?