KOMFORNI ODVLAŽIVAČ TTK 100 E

Snažan odvlaživač sa kapacitetom odvlaživanja od 30 litara za 24 sata za prostorije do 90 m²

Profesionalni odvlaživač čije su performanse uporedive sa onima većih u svojoj klasi

Sa TTK 100 E imate moderan odvlaživač koji kombinuje uspešan dizajn sa naprednim kontrolama.

U poređenju sa odvlaživačima sa analognim kontrolerima za predizbor bez jedinica od minimalnog do maksimalnog rada, sa TTK 100 E možete uneti željenu vrednost vlažnosti vazduha direktno preko digitalnog displeja. Integrisani higrostat zatim potpuno automatski sprovodi ovaj cilj i automatski reguliše performanse kompresora i dvostepenog ventilatora.

Digitalni displej na jasnoj i lako razumljivoj kontrolnoj tabli prikazuje vam, između ostalog, trenutnu vrednost relativne vlažnosti u prostoriji, kao i trenutnu temperaturu prostorije i unetu ciljnu vrednost. Uređaj takođe ima funkciju tajmera, sistem za automatsku dijagnostiku grešaka i memorijsku funkciju. Integrisana memorijska funkcija obezbeđuje da podešena vrednost vlažnosti i režim rada ostaju sačuvani čak i nakon isključivanja. Funkcija sušenja veša upotpunjuje funkcionalnost udobnog odvlaživača. Integrisani odvojeni priključak za crevo omogućava spoljašnji odvod kondenzata čak iu nenadziranom, trajnom radu – idealan preduslov za kontinuiranu upotrebu, na primer u hobi sobama ili vikendicama.

Nežno sušenje veša sa odvlaživačima
Pored odvlaživanja vazduha u prostoriji, odvlaživač vazduha se može praktično koristiti za sušenje veša – kao podrška ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (ili režim sušenja tekstila ili funkcija SuperDri) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem na vazduhu na otvorenom.

Odvlaživači vazduha nude prednost da se veš suši nežno, baš kao u prirodi. Boje ostaju svetle, a odeća ima duži vek trajanja nego kod konvencionalnih mašina za sušenje veša i sa znatno manjom potrošnjom energije.

Osim toga, osetljivi materijali kao što su vuna, svila ili sintetička vlakna takođe se mogu sušiti bez ikakvih briga. Za razliku od sušenja na čistom vazduhu, veš postaje mnogo mekši i udobniji za nošenje na koži.

Sušenje veša je moguće i sa odvlaživačima bez funkcije sušenja veša. Ciljna vrednost vlažnosti se tada mora podesiti prema željenoj preostaloj vlažnosti:

Suvo u ormaru: 46% relativne vlažnosti

Vlažnost peglanja: 58% relativne vlažnosti

Osušeno: 65% relativne vlažnosti

Propan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživačima vazduha
Svake godine sintetička rashladna sredstva ispuštaju u vazduh nekoliko miliona tona štetnih po životnu sredinu CO 2 (gasova staklene bašte). Stoga je upotreba alternativnih rashladnih sredstava jedan od naših najvažnijih ciljeva. Korišćenjem propana (R290) kao rashladnog sredstva, ovaj odvlaživač vazduha daje vredan doprinos zaštiti klime.

Prirodno rashladno sredstvo propan (R290) je organsko jedinjenje i predstavlja ugljovodonik. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki prihvatljiv propan (R290) nema potencijal oštećenja ozona (ODP=0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP=3).

Dodatna korist za životnu sredinu: Zbog svojih odličnih termodinamičkih svojstava, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo i na taj način dodatno smanjuje vaše troškove energije.

Video o proizvodu TTK 100 E:

Uverite se u prednosti odvlaživača TTK 100 E u našem videu o proizvodu. Imajte na umu da natpis logotipa u videu nije aktuelan. Međutim, prikazani uređaj je tehnički identičan.

Gledajte odmah!                                       Product video dehumidifier TTK 100 E


 

Pogodno podešavanje željene vlažnosti vazduha u prostoriji

TTK 100 E display in detail

Pored unapred izabrane vrednosti vlažnosti u prostoriji (1), na displeju TTK 100 E se prikazuju i trenutne vrednosti temperature vazduha (2) i vlažnosti (3) koje preovladavaju u prostoriji.

Ako je potrebno, ovaj komforni odvlaživač se takođe može kontrolisati preko integrisanog tajmera (4) ili koristiti u stalnom radu.

Kontrolna tabla TTK 100 E je jasno dizajnirana i laka za razumevanje. Digitalni displej prikazuje, između ostalog, sobnu temperaturu i trenutnu vrednost relativne vlažnosti u prostoriji.

Filter za vazduh koji se lako uklanja zadržava dlačice i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili isprati.

Rezervoar za vodu koji se može ukloniti ima kapacitet od 4,3 litra. Uređaj se automatski zaustavlja kada je posuda za kondenzat puna ili nije pravilno umetnuta i to signalizira na displeju.

Da bi se kondenzacija mogla nesmetano odvoditi, crevo se može priključiti na bočnu stranu uređaja. Poklopac na priključku se mora ukloniti odgovarajućim alatom.

TTK 100 E automatski osigurava da se unos ciljne vrednosti održava konstantnim. Ako je granica prekoračena, uređaj se automatski isključuje, a ako padne ispod nje, automatski se ponovo uključuje. Predizbor ciljne vrednosti je između 30 i 80%. Da bi se postigla optimalna klima za dobro raspoloženje, ciljnu vrednost treba postaviti između 50 i 60%.

Koristite praktičnu funkciju tajmera da uključite ili isključite uređaj nakon unapred određenog broja sati (1 do 12 sati). Tajmer sprečava nepotrebno vreme rada i omogućava da se odvlaživanje vazduha prilagodi vašem sopstvenom ritmu života.

TTK 100 E se takođe može koristiti kao unutrašnja vazdušna mašina za sušenje veša koja podržava sušenje mokrog veša u dnevnim ili kućnim prostorijama. Ovo će ubrzati proces sušenja viseće odeće i sprečiti da se vlaga sadržana u vešu kondenzuje u prostoriju i da vremenom izazove stvaranje buđi.

U stalnom režimu rada, TTK 100 E odvlažuje vazduh u prostoriji u neprekidnom radu. Ovo je pogodno npr. B. posebno za podrume ili ostave gde postoji opasnost od pojave buđi usled prekomerne vlage. Crevo za odvod kondenzata se može priključiti tako da ne morate stalno da praznite rezervoar za vodu.

Da biste sprečili stvaranje dosadne i po zdravlje opasnog buđi u kancelarijama, hobi sobama ili na hladnim uglovima i zidovima sklonim vlazi, preporučujemo da koristite odvlaživač vazduha na vreme i dugotrajan način.

Bilo kod kuće, u kancelariji ili u spavaćoj sobi – odvlaživač vazduha TTK 100 E obezbeđuje optimalnu klimu u prostoriji u svakom trenutku kroz automatsku kontrolu unete vrednosti vlažnosti, prikaz relativne vlažnosti, funkciju sušenja veša i tajmer.

Prednosti za praksu:

 • Automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata sa predizborom ciljne vrednosti između 30 i 80% relativne vlažnosti u koracima od 10%
 • Čim se dostigne željena vrednost vlažnosti, kompresor se automatski isključuje. Ventilator radi. Ako je ograničenje prekoračeno, uređaj se automatski aktivira.
 • Prikaz željene vlažnosti, trenutne vlažnosti i trenutne sobne temperature
 • Funkcija automatskog ponovnog pokretanja za upotrebu sa eksternim tajmerom
 • Funkcija memorije
 • Sistem za automatsku dijagnostiku grešaka
 • Funkcija sušenja veša
 • Lak pristup vazdušnom filteru, lak za čišćenje.
 • Filtrira životinjsku dlaku, dlačice, paperje, prašinu i sprečava rast bakterija.
 • Funkcija tajmera
 • Automatsko cirkulaciono odmrzavanje vazduha
 • Priključak za spoljni odvod kondenzata
  2 nivoa ventilatora
 • Lampica upozorenja nivoa kada je rezervoar za vodu pun
 • Zaštita od prepunjavanja sa automatskim isključivanjem

Odmrzavanje vrućim gasom
Za razliku od odmrzavanja cirkulišućim vazduhom, odvlaživači vazduha za upotrebu u hladnijim prostorijama opremljeni su sistemom za odmrzavanje vrućim gasom koji koristi bajpas proces.

Ovde se vrući rashladni gas iz kompresijskog kola aktivno koristi za brzo i efikasno odmrzavanje. Kada zaleđivanje počne, specijalni elektromagnetni ventil se automatski otvara i preusmerava vrući gas iz kompresora direktno u isparivač preko bajpasa umesto u kondenzator i ponovo se zatvara nakon odmrzavanja kako bi se nastavio redovni krug rashladnog sredstva za operaciju odvlaživanja vazduha.

Za razliku od cirkulacionog odmrzavanja vazduha, sistem automatskog odleđivanja vrućim gasom omogućava dramatično kraće faze odmrzavanja od samo nekoliko minuta, što je suštinski preduslov za efikasno odvlaživanje vazduha u prostorijama sa niskim temperaturama kao što su negrejane prostorije. Konačno, stvarno odvlaživanje vazduha se odvija samo u fazama bez odmrzavanja uređaja za sušenje!

Za odvlaživanje negrejanih prostorija sa temperaturama ispod 15 °C, odvlaživači sa automatskim vrućim gasom su stoga uvek pogodniji i mogu se efikasnije koristiti u poređenju sa uređajima za odmrzavanje cirkulišućim vazduhom sa istim performansama kompresora.

Međutim, na temperaturi okoline iznad 15 °C, performanse odvlaživača sa vrelim gasom i automatskim odleđivanjem postaju sve sličnije dok u osnovi ne budu identične na temperaturama iznad pribl. 18 °C.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?