GREJAČ NA ULJE SA VENTILATOROM IDS 20

Robusni ventilator za grejanje na ulje za kamin za brzo, nekomplikovano grejanje

IDS 20 – mobilna grejna snaga za radionice, hale i gradilišta
Ovaj ventilator za grejanje na ulje kombinuje mogućnost brzog zagrevanja radionica, štala za stoku, skladišta, gradilišta ili staklenika sa atraktivnim odnosom cene i performansi u robusnom grejaču na ulje za kamin.

Zbog svoje šasije i velikih točkova, ovaj ventilator za grejanje na ulje je jednostavan za transport i brzo postavljanje na drugu lokaciju za grejanje. Takođe je fleksibilan zbog integrisanog rezervoara za gorivo, zbog čega dodatni spoljni rezervoari za ulje nisu potrebni.

IDS 20, proizveden u Evropi, izuzetno je robustan i ima elektronski odvodnik plamena, sigurnosni termostat za zaštitu od pregrevanja i potpuno automatsko naknadno hlađenje kao standard. Zbog ovoga i dvoslojnog, zaštitno obojenog kućišta, uređaj nudi povećanu sigurnost u radu jer su temperatura površine spoljašnjeg omotača i rizik od povreda svedeni na minimum, a optimalna zvučna izolacija je zagarantovana.

Integrisani, visokokvalitetni uljni gorionik sa Danfoss® pumpom obezbeđuje brzo zagrevanje. Sa zapreminom vazduha od 550 m³/h, IDS 20 stvara nominalnu toplotnu snagu od 19,6 kV.

Opciono, možete povezati eksterni termostat sa deset metara dugačkim kablom za potpuno automatsku upotrebu.

IDS indirektni grejačna ulje – maksimalna snaga grejanja, čista toplota
Indirektni grejači na ulje iz IDS serije su idealni za prostorije u kojima je moguća samo ograničena ventilacija, ali koje i dalje mogu da koriste ljudi i životinje. Takođe su dobar izbor za ubrzanje sušenja objekata i u prostorijama gde postoji opasnost od požara zbog prisustva zapaljivih materijala.

U principu, proces sagorevanja je sličan onom kod IDS ventilatora direktnog grejača ulja: gorivo se usisava iz rezervoara pomoću pumpe, dovodi do radnog pritiska, a zatim se raspršuje u komoru za sagorevanje kao mešavina vazduh-gorivo preko raspršivača mlaznica i tamo sagorela. Međutim, kod indirektnih grejača, vazduh koji se zagreva je potpuno odvojen od komore za sagorevanje.

U slučaju indirektnih uljnih grejača, vazduh namenjen za grejanje se usisava istim ventilatorom, kao i vazduh za sagorevanje, ali se zatim odvojeno propušta pored uvećane površine komore za sagorevanje, izmenjivača toplote, kako bi se moći da se zagreju bez mešanja sa izduvnim vazduhom. Dok se proizvodi sagorevanja ispuštaju napolje kroz dimnjak, 100% topli vazduh bez izduvnih gasova izlazi kroz izduvni otvor ventilatora indirektnog grejača ulja.

Da bi se stvorila čista i suva toplota, preporučuje se upotreba indirektnih uljnih grejača. Za razliku od direktnih grejača, ni proizvodi sagorevanja ni ispuštena vodena para ne dospevaju u vazduh prostorije, pod uslovom da je na dimnjaku uređaja postavljen odgovarajući kanal za izduvne gasove koji usmerava izduvne gasove van prostorije za zagrevanje.

IDS 20 nudi širok spektar mogućih upotreba
Kombinacija dizajna mobilne šasije, integrisanog rezervoara za gorivo i maksimalne nominalne toplotne snage od 19,6 kV čini IDS 20 ventilator indirektnog grejača na ulje svestranim rešenjem za grejanje za širok spektar primena, na primer:

 • Održavanje radionica toplim
 • Grejanje štala za stoku
 • Kontrola temperature skladišnih prostorija
 • Grejanje enterijera gradilišta
 • Čist topli vazduh za festivalske šatore ili izložbene sale
 • Održavanje staklenih ili filmskih staklenika toplim


Za unutrašnje grejanje, izduvni vazduh iz uljnog grejača se može ukloniti iz prostorije pričvršćivanjem izduvne cevi na dimnjak od nerđajućeg čelika IDS 20 i odvođenjem napolje.

Pogodno za sušenje gradilišta, podruma i vlažnog zida
Svi ventilatori uljnih grejača iz serije IDE se preporučuju za brzo i ekonomično sušenje vlažnog zida zbog ogromne količine toplog vazduha i niske potrošnje ulja – na primer posle jakih kiša i oluja, poplava ili pucanja cevi.

VIDEO: Trotec-ovi ventilatori za grejanje na ulje u upotrebi
U našoj IouTube plejlisti sastavili smo uzbudljive projekte koje su korisnici realizovali sa Trotec uljnim ventilatorima. Moguće upotrebe su raznovrsne i pronalazači su implementirali svoju ličnu viziju toplog radnog okruženja sa puno domišljatosti i posvećenosti. Veoma inspirativna!

POSEBNE KARAKTERISTIKE

Zahvaljujući dizajnu šasije sa ramom poluge i prednjim točkovima, IDS 20 ventilator grejača ulja može se lako transportovati sa jedne lokacije na drugu.

Da bi se osiguralo da priključni kabl ne postane opasnost od spoticanja tokom transporta, integrisani držač kabla omogućava da se priključni kabl bezbedno pričvrsti za transport.

Za automatski rad, ovaj ventilator grejača ulja ima priključak za eksterni termostat, pomoću kojeg se može meriti i kontrolisati temperatura na lokaciji koja se greje do 10 metara (termostat je opciono dostupan).

Integrisani rezervoar se lako puni i nudi kapacitet od 42 litra goriva – dovoljno za najmanje 19 sati maksimalnog rada.

Pored mogućnosti pričvršćivanja kišne haube, izduvna cev se može montirati i na dimnjak od nerđajućeg čelika ventilatora uljnog grejača, na primer za zidne ili dimnjačke kanale kada se grejanje u zatvorenom prostoru.

IDS 20 ima dvocevni sistem grejanja sa lako dostupnim spoljnim filterom za gorivo.

Vodič za praktično znanje – znanje o grejanju za profesionalne korisnike


Iskoristite znanje proizvođača iz prve ruke: Na našim stranicama vodiča pružamo vam detaljne informacije o različitim tipovima grejača sa funkcionalnim opisima, ključnim oblastima primene i još mnogo toga.

Prednosti za praksu:

 • Integrisani uljni gorionik sa Danfoss ® pumpom
 • Elektronski odvodnik plamena
 • Termostat za pregrevanje
 • Komora za sagorevanje od nerđajućeg čelika
 • Potpuno automatsko naknadno hlađenje
 • Kućište sa dvostrukim zidovima za optimalnu zvučnu izolaciju i izolaciju
 • Integrisani rezervoar za gorivo
 • Pogodno za potpuno automatsku upotrebu sa eksternim termostatom ili tajmerom

Tehnički podaci u poređenju:

Svi IDE grejači na ulje sa ventilatorom u direktnom poređenju: Da biste mogli da pronađete ventilator grejača ulja koji je pravi za vas, imate priliku da jasno uporedite sve uljne grejače Trotec IDE serije. Modeli koje ne želite da uključite u poređenje možete jednostavno kliknuti.

Proračun potrebe za toplotom
Pronađite pravu snagu grejanja u samo nekoliko koraka. Izračunajte toplotu potrebnu za zagrevanje vaših soba pomoću našeg praktičnog onlajn kalkulatora.

Do kalkulatora toplotne snage

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?