KORISNI SAVETI

Šta nam je potrebno za mašinsko isušivanje vlage

Za MAŠINSKO isušivanje vlage na građevini trebaju nam pre svega odvlaživači VAZDUHA odnosno mašine za isušivanje vlage. 

Odvlaživači, sušači VAZDUHA ili mašine za isušivanje vlage uređaji su koji izdvajaju vodu iz VAZDUHA i potom taj suv i ugrejan VAZDUH šire po prostoru i sušenim površinama. Suv VAZDUH upija vlažnost iz zidova, glazura i drugih površina te ponovo ulazi u odvlaživač. 

Akumilrana voda se odvaja u posebnu posudu i prazni po potrebi. Kapacitet jednog odvlaživača zavisi od snage uređaja i može biti od 10 do 100 i više litara vode za 24h. Međutim, količina vode zavisi i od uslova u prostoru.

Trotec odvlaživači vazduha smanjuju količinu vlage u vazduhu radeći na principu: grejanja i ventilacije, kondenzacije i apsorpcije.

U periodu hladnoga vremena, pored odvlaživača i ventilatora neophodan je i grejač VAZDUHA kako bi se postigla idealna temperature sušenja.

Takođe se korisite u građevini prilikom gradnje kako bi se proces sušenja ubrzao odnosno prilikom poplave kada je potrebno isušiti zidove.


Mašinsko Isušivanje vlage je brzo i jednostavno i bez bilo kakvih neželjenih posledica. Ukoliko imate problem sa vlagom, poplavom ili bilo kakvom posledicom brzo izgradjenog objekta, konačno ste u mogućnosti da se rešite problema isušivanjem vlage iz svih vrsta materijala (betonaa, malter, cigle, drveta, itd.).

IMATE DODATNIH PITANJA? POZOVITE NAS: 063/599-873