KORISNI SAVETI

Rešenja protiv kondenzacije i buđi

Kuća koja je kvalitetno projektovana, ali i savesno građena, uz poštovanje svih pravila struke, trebalo bi da ukućanima omogući prijatan, zdrav i ekonomičan boravak i život. Međutim, u stvarnosti je često drugačije. Propusti i greške prilikom projektovanja i prilikom izvođenja radova, mogu znatno umanjiti komfor, zdravu i prijatnu atmosferu i stvoriti velike probleme stanarima. Najčešći problemi su oni koji nastaju dejstvom vlage. Vlage koja je nastala zbog prokišnjavanja s krovova ili terasa, vlage koja se kapilarno uzdiže s tla i stvara bele fleke na zidovima, ili onom koja nastaje unutar objekta, kondenzuje se i utiče na pojavu i razvoj buđi.

Cilj ovog teksta je da savetima pomogne svima koji imaju neki od avedenih problema, a one koji ih nemaju da informiše i prenese osnovna znanja.

Da bi se buđ pojavila, potrebna su tri uslova:

  • Postojanje suvišne vlage u prostoriji
  • Hladne površine na zidovima i plafonima – Hladni zidovi i plafoni
  • “Hrana” za buđi u boji kojom su zidovi i plafoni premazani

Naravno, idealno bi bilo eliminisati sva tri uslova. Da ne bi sve ostalo samo na teoriji, ponudićemo i najefikasnija i najbolja rešenja. Naravno, idealno bi bilo eliminisati sva tri uslova. Da ne bi sve ostalo samo na teoriji, ponudićemo i najefikasnija i najbolja rešenja.

REŠENJE JE OTKLANJANJE SUVIŠNE VLAGE mašinama za isušivanje vlage!

Kada je relativna vlažnost vazduha u prostoriji veća od 65%, smatra se da u prostoriji  postoji suvišna vlaga koja može uzrokovati brojne probleme. Vlaga se uvlači u odeću, nameštaj, tepihe, posteljinu a dolazi i do pojave grinja pa je neophodno hitno eleminisanje vlage. Najefikasniji način da se ona odstrani jeste korišćenje mašina za isušivanje vlage. Ona će izvući svu suvišnu vlagu. Sakupljena voda akumulira se u odgovarajućoj posudi, vidljiva je i lako se odstranjuje prosipanjem u kanalizaciju.


Mašinsko Isušivanje vlage je brzo i jednostavno i bez bilo kakvih neželjenih posledica. Ukoliko imate problem sa vlagom, poplavom ili bilo kakvom posledicom brzo izgradjenog objekta, konačno ste u mogućnosti da se rešite problema isušivanjem vlage iz svih vrsta materijala (betonaa, malter, cigle, drveta, itd.).

IMATE DODATNIH PITANJA? POZOVITE NAS: 063/599-873